OpenVPN voor FUN en Testen

OpenVPN is een VPN oplossing dat gebruikt kan worden voor zowel net2net verbindingen als voor clients en zou dus een alternatief kunnen zijn voor bijvoorbeeld Cisco Anyconnect oplossingen.

Het mooiste is dat deze oplossing gratis is en zelfs door de overheid goedgekeurt.

https://www.fox-it.com/nl/nieuws-en-events/nieuws/laatste-nieuws/nieuwsartikel/openvpn-geschikt-gemaakt-voor-overheidsgebruik/199

Natuurlijk heb ook ik er mee gespeeld en moet zeggen dat het perfect werkt om die rede heb ik daarom een VPN server in het leven geroepen puur voor fun, studie en testen.

Deze is open voor iedereen die daar intresse in heeft, hier onder staat dan ook hoe je de openVPN client moet installeren, wel is de door mij aangeboden server zonder SSL certificaten maar op basis van Username/Password.

Wat is er anders aan deze OpenVPN server in vergelijking met een zakelijke VPN oplossing, nou bij een zakelijke oplossing mogen alleen de medewerkers connecten en kunnen je alleen maar verbinden met zakelijke servers, de openVPN die hier aangeboden word kan door iedereen gebruikt worden en iedereen kan ook met iedereen communiceren en of bestanden delen of wat je maar leuk vindt.

Ook kun je aan dit VPN netwerk weer je eigen servers verbinden om bijvoorbeeld een net2net verbinding te testen.

Het netwerk kan ook gebruikt worden om Films,Muziek of Software mee te delen dit is echter NIET toegestaan, mochten hier meldingen van komen dan is je account en je VPN link dus ook zo weer weg!

Deze vpn kun je ook niet gebruiken om anoniem over internet te surfen, daarvoor zijn genoeg andere oplossingen op internet beschikbaar.

Om te kunnen verbinden heb je een account nodig, je kan hiervoor een mailtje sturen naar openvpn@cpels.nl mocht je een eigen server willen en hiervoor een eigen ip reeks voor nodig hebben meld dit dan even zodat ik een reeks voor je kan reserveren, natuurlijk stuur ik ook de config en pem file mee die je nodig hebt om de openVPN verbinding te kunnen maken.

Installatie stappen voor de Windows OpenVPN client, wil je linux of ander OS gebruiken, dan is dat geen probleem.

Download de client bij http://openvpn.net/index.php/open-source/downloads.html

Plaats de config file en pem file in

C:\Program Files\OpenVPN\config

voor 64 bit systemen

C:\Program Files (x86)\OpenVPN\config

Nu kun je de VPN client starten

Klik met de rechter muis op het icoon openVPN Gui en start het programma als administrator/beheerder.

Hierdoor kunnen de nodige routes doorgevoerd worden, natuurlijk kun je dit ook zelf doen als je dat wil.

Ga nu naar je taskbar (rechts onderin) en klik op connect

Log nu in met je gebruikersnaam en wachtwoord.

Je bent verbonden met het vpn netwerk