Google Apps

Google Apps is ideaal voor kleine bedrijven of voor mensen die graag een eigen domein willen hebben voor email en websites maar niet dagen kwijt willen zijn aan het bijhouden/updaten van hun servers en applicaties.

Met google apps heb je al je documenten, email en websites bij elkaar en oja ook chat diensten zijn beschikbaar onder google apps

Het beste is nog dat het gratis is voor particulieren en MKB.

Ook deze site waar je nu naar kijkt draait in zijn geheel bij google.

Je kan dit zelf ook door hier te klikken.

Heb je nog geen domein dan kun je die zelf registeren of dit door google laten doen.

Tip van mij zou zijn dit vooral zelf te doen, is meestal nog goedkoper ook en goeie domein toko is transip.nl ze zijn snel en klantvriendelijk.

Je mail is via POP en Imap overal te gebruiken mocht je op je werk ook nog outlook gebruiken kun je met google calender sync je werk agenda met google synchroniseren.

Aanvullende en handige software is

google calender sync voor het syncroniseren van outlook en google agenda's

poGmail de standaard google notifier werkt niet met google apps op eigen domein poGmail wel

KiGoo een mooi stukje software waarmee je in outlook al je agenda's hebt dus ook gedeelde agenda's en contact personen vooral dat laatste was de uitdaging voor mij maar nu dus niet meer

Google Contact sync voor syncroniseren van je google en outlook contacts

OpenOffice.org2GoogleDocs een handige tool om google docs in openoffice te openen.

Offisync Hiermee kun je google docs benaderen vanuit Office 2003 en Office 2007 (gratis versie werkt al supper, de betaald kan ook bestanden in google sites aanpassen)